Daphne Habets (CrowdExperts): 'De belangrijkste fout bij crowdfunding is denken dat het vanzelf gaat.'

  • Doortje Briedé

    Geld ophalen bij het publiek. Het klinkt makkelijk, maar er kunnen veel fouten worden gemaakt, zegt Daphne Habets van CrowdExperts. “De belangrijkste fout bij crowdfunding is dat mensen denken dat het vanzelf gaat”, zegt Habets. “Je cijfers, netwerk en je prognoses zijn belangrijk.”

    Lees verder op youtube.com

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Crowdfunden? Stel jezelf eerste deze vraag

    Wil je gaan crowdfunden? Vraag jezelf dan eerst af wat je een investeerder - behalve rendement - te bieden hebt, raadt crowdfundingexpert Daphne Habets ondernemers aan.

    Geld ophalen bij het publiek: het klinkt verraderlijk eenvoudig, maar er kunnen veel fouten worden gemaakt. De meest voorkomende? “Niet nadenken en bij het eerste de beste platform je project indienen.” Crowdfunden heeft grofweg 4 smaken: donaties inzamelen, een product voorverkopen, en kapitaal ophalen via leningen of aandelen. Denk in geen van de gevallen dat het geld vanzelf binnenrolt, waarschuwt Habets.

    Habets is als adviseur met CrowdExperts in dezelfde groeimarktgestapt als Douw&Koren, waarmee Simon Douw en Gijsbert Koren eerder de primeur hadden als crowdfundingconsultants.

    Lees verder en bekijk video op sprout.nl

    Doortje Briedé-Bultman